Docenten

Docenten

Onze twee docenten - Ada en Melchus. Beiden hebben dezelfde meditatie en yoga achtergrond.

Ada

Yoga- en meditatie docente

Namaskar - Ik ben yoga- en meditatie docente. Asthanga ook bekend als Raja yoga en Tantra meditatie maken deel uit van mijn dagelijks leven. Al meer dan 35 jaar zijn deze mijn hoofdbronnen van inspiratie en welzijn. Elk mens is op zoek naar geluk (bliss) en zelfexpressie. Ik ervaar hoe een dagelijkse toepassing van yoga en meditatie super tools zijn die mijn welzijn en bewustzijn optimaal bevorderen en het beste in mij naar boven brengen. Graag deel ik deze ervaring en kennis op een manier die mensen in beweging brengen - fysiek, geestelijk en spiritueel. Naast yoga doe ik dit ook via bhajan zingen, yoga dans en het geven van retraites. Ook houd ik me bezig met sociale transformatie en ecologie. Elk jaar neem  ik deel aan internationale seminars en workshops in Denemarken  over dergelijke onderwerpen.

Ik ben ook trainer in neohumantische educatie, een holistische onderwijsvorm met gebruik van kindermeditatie en yoga. Het is educatie van het lichaam, hoofd en hart. Er is aandacht voor de intuitie van het kind, ethiek-bewustzijn, liefde voor de natuur, en de creatieve kracht in het kind. Ik ben mede-eigenares geweest van het neohumanistisch Zonnelicht kinderopvang centrum in Hoorn. 

Melchus

prema-yoga-melchus-meditatie-500

Yoga docent

Het was acht jaar geleden op een retraite in Duitsland,  dat ik in aanraking kwam met yoga en meditatie. Er werden daar lezingen gehouden over filosofie en zelfontplooiing. De allesomvattende filosofie en de doeltreffende spirituele oefeningen raakten mij dusdanig dat ik dit een onderdeel van mijn leven heb gemaakt. Sindsdien mediteer ik dagelijks en doe ik mijn yoga oefeningen.

Elk jaar ga ik naar een internationale retraite. Ik ben veel in Duitsland geweest,  maar ook in Polen. De laatste jaren ga ik naar Denemarken waar ook workshops gegeven worden over sociale transformatie. Yoga is meer dan fysieke en mentale oefeningen. Yoga is een levensbeschouwing.

Vorig jaar heb ik een Yoga-leraren-opleiding gevolgd in Denemarken. Door de yoga en de meditatie heb ik de rust en het zelfvertrouwen gevonden om deze kennis te delen en te verspreiden. Graag zie ik u terug in een van mijn lessen.